کوهستان
کوهنوردی گروه شهدای اَنسر محلٌه لنگرود
 

یک روانشناس با تاکید بر اینکه ورزشهای دسته‌جمعی موجب نشاط بیشتر افراد می‌شود، گفت: به افراد مخصوصا جوان‌ها توصیه می‌شود که به ورزش به ویژه کوهنوردی گرایش بیشتری پیدا کنند.
 

 


خبرگزاری فارس: ورزشهای دسته‌جمعی موجب نشاط افراد می‌شود/شادی ارمغان کوهنوردی برای افراد اصغر کیهان‌نیا در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، با بیان اینکه گفته می‌شود میزان غم و افسردگی در کشور افزایش یافته است، اظهار داشت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که احساس ناامیدی، بی‌تفاوتی و ترس از دست دادن شغل در کشور به چشم می‌خورد و این موجب می‌شود تا امنیت روانی افراد تحت‌الشعاع قرار گیرد. *برای ایجاد نشاط به مسافرت‌های کوتاه بروید وی افزود: تغییرات قیمت‌ها موجب افزایش نگرانی می‌شود و احساس آینده‌ای نامعلوم را در افراد ایجاد می‌کند. این متخصص حوزه بهداشت روان ادامه داد: توصیه می‌شود تا افراد با ترتیب مسافرت‌های کوتاه و حضور در طبیعیت زمینه ایجاد انرژی مثبت و نشاط را در خود فراهم کند چرا که این حالت موجب می‌شود تا فرد بتواند با امید و تمرکز بیشتری به فعالیت‌های روزمره خود بپردازد. این روانشناس با تأکید بر ایجاد نشاط و شادی برای افراد به ویژه جوان‌ها گفت: جوان‌ها آینده‌سازان کشور هستند و مسئولیت اداره کشور را بر عهده دارند، هر گونه احساس ناامیدی و غم موجب اختلال در عملکرد آنها می‌شود. از سویی دیگر مسئولان باید با فراهم کردن امکاناتی برای جوان‌ها زمینه تشکیل خانواده آنها را فراهم کند. *افراد خود را با شغل محقق می‌سازند این متخصص حوزه بهداشت روان تأکید کرد: بیکاری موجب احساس پوچی در فرد می‌شود زیرا افراد از طریق شغل می‌توانند خود را محقق سازند، اگر فرد به این نتیجه برسد که رابطه بیش از ضابطه در شغل‌یابی و برقراری آن مؤثر است احساس بی‌پناهی می‌کند و این موضوع می‌تواند در نهایت موجب افسردگی او شود. *خشم فروخورده سم روان است کیهان‌نیا گفت: وجود تبعیض و ناکامی موجب خشم فرو خورده در افراد می‌شود که این خشم فرو خورده مانند سمی است که وارد روح و روان فرد می‌شود و او را بیمار، ناامید، گوشه‌گیر و افسرده می‌کند. *نشاط جامعه با ورزش‌های دسته‌جمعی این روانشناس تاکید کرد: ورزشهای دسته‌جمعی، پیاده‌روی‌ها به ویژه در تمام روزهای هفته می‌تواند در افراد ایجاد نشاط کند این ورزش‌های دسته‌جمعی علاوه بر تخلیه هیجان و ایجاد نشاط به حس انسجام و تقویت رفتارهای اجتماعی نیز کمک می‌کند. وی خاطرنشان کرد: به افراد به ویژه جوان‌ها توصیه می‌شود که به ورزش به ویژه کوهنوردی گرایش بیشتری پیدا کنند آنها باید بدانند که حضور در طبیعت می‌تواند موجب انرژی و نشاط بیشتر به آنها شود ضمن اینکه باید بدانند که رسیدن به اهداف با تحمل سختی‌ها و پشت سر گذاشتن موانع میسر است.

میزان سوخت و ساز بدن به توازن و تعادل میان انرژی به دست آمده ازطریق غذاها ومصرف آن انرژی در فعالیت های روزانه و فعالیت های سلولی بستگی دارد.

 


 پیاده روی همراه با نرمش های سبک و انجام کوهپیمایی باعث می گردد که سوخت و ساز بدن افزایش یاد. در نتیجه چربی های زائد بدن سوزانده شده و به تدریج به عضله تبدیل می شوند. در اثر تبدیل چربی به عضله میزان چربی بدن کاهش می یابد.

بنابراین تداوم کوه پیمایی، نرمش، ورزش های سبک و پیاده روی باعث تحلیل رفتن چربی های زائد شده و میزان مصرف انرژی بالا می رود. که این خود باعث تناسب اندام وهمچنین از بروز چاقی جلوگیری می کند.در کوهپیمایی نیز ماند دیگر فعالیت های ورزشی، تغذیه نقش مهمی در افزایش توازن ورزشی دارد. با توجه به این که ورزش کوه پیمایی جزء ورزش های طولانی مدت است،سهم عمده ی انرژی بدن از چربی ها تأمین می گردد.

به طور کلی در ورزش های استقامتی میزان عمده ی انرژی از چربی ها تا مین می شود. پس فعالیت مناسبی برای متعادل نگه داشتن وزن بدن محسوب می گردد.باید توجه داشت که میزان سوخت چربی ها به بر آورده شدن منابع کربوهیدرات بستگی دارد. همچنین میزان گلوکز خون و گلیگوژن ذخیره در ماهیچه ها از عوامل محدود کننده ی میزان فعالیت در انواع ورزش ها می باشد.

در کوه پیمایی کوتاه مدت یکی از موادی که می تواند انرژی شما را افزایش دهد، قند است.
غذاهای قندی، غذاهایی هستند که راحت خورده شده و سریع جذب می شوند و با افزایش سطح قند خون، نیاز انرژی عضلات و مغز را برآورده می سازند. البته این به آن معنی نیست که در این امر زیاده روی کنیم. چون علاوه بر فساد دندان ها، موجب می گردد انسولینی که در پاسخ به افزایش میزان قند خون ترشح می گردد به سرعت قند خون را پایین بیاورد.

پس در مصرف مواد قندی کمی بیشتر دقت کنید و ازمنابع قندی طبیعی مانند میوه ها، خرما و...  استفاده نمایید.چرا که نه تنها تأمین کننده ی قند مورد نیاز بدن هستند بلکه ما را از دیگر مواد مانند آب، ویتامینها ، املاح معدنی و فیبر نیز بهره مند می سازند. یک ساندویچ حاوی عسل ، موز رسیده و کمی کشمش می تواند قند زیادی به بدن برساند. دقت کنید استفاده از کره و مارگارین زیاد باعث کند شدن هضم کربوهیدرات ها شده و سطح انرژی را پایین می آورد.
مصرف نیم لیتر آب قبل از شروع کوه پیمایی می تواند مفید باشد.اگر هوا گرم باشد،نوشیدن نیم لیتر آب درهر ساعت کوه پیمایی لازم است.

تأمین آب و املاح
از دیگر عوامل حیاتی در ورزش کوه پیمایی است. با افزایش سطح فعالیت، میزان متابولیسم مواد مغذی افزایش یافته و دمای بدن بالا می رود. که در این میان آب نقش مهمی در تنظیم دمای بدن دارد. میزان حرارتی که در هنگام ورزش در بدن آزاد می شود قادر است هر ۵ تا ۸ دقیقه یک درجه ی سانتی گراد دمای بدن را بالا ببرد.
تبخیر یک لیتر آب از سطح پوست بدن در اثر فعالیت ورزشی منجر به این می شود که ۵۸۰ کالری گرما از بدن دفع شود. پس به میزان کافی آب بنوشید. حتی در فعالیت های کوتاه مدت نیز نوشیدن آب فراموش نگردد. مصرف نیم لیتر آب قبل از شروع کوه پیمایی می تواند مفید باشد.اگر هوا گرم باشد،نوشیدن نیم لیتر آب درهر ساعت لازم است.

آب میوه ی رقیق شده ماند آب سیب ،گریپ فروت، انگور و … می تواند جایگزین مناسبی باشد. چون هم آب و هم مواد قندی لازم را تأ مین می نماید. توجه داشته باشید که نوشیدن آب مستلزم تشنگی نیست. تغذیه پس از کوه پیمایی نیزبسیار مهم است. در این مرحله تأمین آب(برای دفع مواد زائد حاصل از متابولیسم)، املاح معدنی و همچنین تأمین کربوهیدرات ها برای جایگزینی گیلگوژن مصرف شده از اهمیت خاصی برخوردار است.

اضافه کردن کمی مواد پروتئینی به این مواد می تواند سنتز گیلگوژن را تسریع بخشد. به عنوان مثال یک لیوان شیر کم چرب، سیب، پرتقال ، دو برش نان و کمی کیک می تواند تأمین کننده ی موارد فوق باشد.

در هنگام کوه پیمایی اسید لاکتیک عضلات شما بالا می رود و در نتیجه باعث خستگی و احساس ضعف در عضلات می شود. بنابراین استفاده از مواد غذایی که در بدن شما باعث بروز پاسخ قلیایی گردد و اسید را خنثی کند می تواند از خستگی شما بکاهد، مانند سیب، پرتقال، توت فرنگی ، لیمو، گلابی ، سیب زمینی، اسفناج، سبزی جات (خیار، ترب و تربچه) همچنین مصرف موز برای تأمین پتاسیم از دست رفته و گوجه فرنگی آغشته به نمک جهت تأمین سدیم و پتاسیم بعد از کوه پیمایی مفید می باشد.
                                                                                              منبع:  خبر نو-پزشکی-خانواده و سلامت

گلگشت خانوادگی قلعه رودخان فومن-بازار ماسوله(جمعه21 شهریور93):

مسئول برنامه ریزی:آقای حسین ملکی مقدم

سرپرست برنامه:آقای حاج پرویز آل شعبان

تهیه کننده گزارش این برنامه:سرکار خانم پاینده

معرفی قلعه رودخان:

قلعه رودخان نام قلعه‌ای تاریخی در ۲۰ کیلومتری جنوب غربی شهر فومن در استان گیلان است. برخی از کارشناسان، ساخت قلعه را در دوران ساسانیان دانسته‌اند. این قلعه با 6/2 هکتار مساحت بر فراز ارتفاعات روستای رودخان قرار دارد. دیوار قلعه ۱۵۰۰ متر طول دارد و در آن ۶۵ برج و بارو قرار گرفته شده‌است.
این بنا به وسیله سنگ و آجر ساخته شده و در بخش های آسیب پذیر و نقاط حساس، سنگ با ملات ساروج به کار رفته، اما در مسیر اطاق ها، برج ها و سقف های گنبدی شکل از آجر، گچ و ملات ساروج استفاده شده است. ارتفاع دیوارها متفاوت و از 3 تا 10 متر متغیر است و در نقاط نفوذ پذیر قلعه، دیوارها و باروها قطور و ارتفاع بیشتری دارند.انتخاب مکان مناسب، بهره گیری از مصالح مقاوم، استفاده از شیوه های مختلف معماری و ایجاد اشکال هندسی متنوع، عظمت خاصی به این مجموعه داده است. فرم کلی قلعه نامنظم است و از دو بخش شرقی و غربی تشکیل شده است.
در دورهٔ سلجوقیان این قلعه تجدید بنا شده و از پایگاه‌های مبارزاتی اسماعیلیان بوده‌است. بر روی سردر ورودی آن درج شده‌است که این قلعه در سال ۹۱۸ تا ۹۲۱ هجری قمری برای سلطان حسام‌الدین امیردباج بن امیر علاء‌الدین اسحق تجدید بنا شده‌است. این کتیبه در موزهٔ گنجینهٔ رشت نگهداری می‌شود.این قلعه در ارتفاعی بین ۶۶۵ تا ۷۱۵ متر از سطح دریا واقع شده‌است و در کنار آن رودخانه‌ای با همین نام جاری است


 

 

گزارش گلگشت خانوادگی قلعه رودخان:

ساعت6:00 صبح روز جمعه 21شهریور 1393 جمعی از کوهنوردان لنگرود به همراه خانواده هایشان در میدان نماز شهر جمع شده و پس از تکمیل اعضا با دو دستگاه مینی بوس به سمت شهرستان فومن حرکت کردیم.

قلعه عظیم رودخان یکی از باشکوه ترین بناهای تاریخی گیلان زمین است، این دژ بر فراز کوهی در 25 کیلومتری جنوب غرب شهر فومن، در محدوده دهستان گوراب پس، از توابع بخش مرکزی شهرستان فومن قرار دارد. ارتفاع قلعه از سطح دریاهای آزاد بین 655 تا 715 متر است که در خط الرأس یکی از ارتفاعات منطقه با نام محلی "قلعه ژیه" واقع شده است. در جهت شمال غرب قلعه، رودخانه ای به همین نام جاری است که از ارتفاعات پشت کوه و ماسوله داغ تالش - حد فاصل استان گیلان و زنجان - سرچشمه می گیرد.

بعد از شهر فومن جاده آسفالته مسیر قلعه را در جهت جنوب طی نموده و پس از عبور از روستاهای گشت، کرد محله، گشت رودخان، سیه کش، گوراب پس، ملسکام، سعید آباد و قلعه رودخان به روستای حیدرآلات رسیده و پس از گذر از میان این روستا، جاده را تا اراضی پارک جنگلی قلعه رودخان پیمودیم.

ساعت 8:30 صبح به پارک جنگلی قلعه رودخان رسیدیم که جمع کثیری از مسافران و کوهنوردان در محل حضور داشتند و به تفریح و همچنین تجهیز برای بالا رفتن مشغول بودند 

دقایقی کنار رودخانه و زیر سایه درختان تنومند و سرسبز به صرف صبحانه ای مختصر گذشت و پس از آن نفراتی که قصد بالا رفتن از کوه را داشتند آماده شدند و مابقی در استراحتگاه ماندند.

صحبتی کوتاه توسط اینجانب محبوبه پاینده در مورد تاریخچه و کاربری بنا حرکت به سمت پله های منتهی به قلعه آغاز شد.

گفتنی ست در مسیر راه در ابتدای مسیر بازارچه کوچکی عبور کردیم که در آن تنقلات محلی از قبیل ترشک  و لواشک و نان محلی و انواع آش و صنایع دستی نظیر عروسک های دستبافت و گیوه و...بفروش میرسید.

ابتدای مسیر پلکانی با پل های بزرگ و کوچکی از روی رودخانه پر آبی که دلیل نامگذاری این دژ تاریختی نیز بوده و در گذشته به دلیل پرآبی مانع عبور سربازان دشمن از این منطقه و دسترسی به محدوده ارگ میشده، عبور کردیم.

مسیر پر پیچ و خم و عبور از میان جنگل های سرسبز اوقات شیرینی را برای اعضای گروه فراهم کرد همچنین به دلیل خنکی هوا و روزهای پایانی فصل تابستان مسافران زیادی به قصد دیدن قلعه کوهپیمایی میکردند.

این دژ به دلیل پلکان های سنگی و زیادی که از دامنه کوه به سمت قله را در محدوده خود دارد به دژ هزار پله نیز مشهور بوده است.

پس از طی طریقی حدود یک و نیم کیلومتر به قلعه باشکوه حسامی یا قلعه رودخان رسیدیم.قلعه ای بزرگ که با رندی و تدبیر و عظمت در بالاترین نقطه کوهستان و در دل جنگلی صعب العبور بنا شده و نشانه ای از اراده انسان زمینی برای ادامه حیات است.

قلعه در واقع یک سیستم عظیم حکومتی بوده که در آن برای تموم فصول سال و تمام موقعیت های سیاسی و تجاری تدابیر فوق العاده ای اندیشیده شده بوده از جمله اینکه بخش شرقي قلعه شامل:دوازده ورودي، زندان، در اضطراري، حمام و آبريزگاه.
بخش غربي: دوازده ورودي دارد، چشمه، حوض آب انبار، سردخانه حمام، آبريزگاه شاه نشين و چند واحد مسكوني كه با برج و بارو محصور شده اند، ديگر بناهاي اين بخش را تشكيل مي دهند. ۴۰ برج ديده باني دور تا دور قلعه را احاطه كرده كه اتاق هاي هشت ضلعي آن با طاق هاي گنبدي پوشانده شده است. دور تا دور ديوارها و برج ها روزنه هايي شيب دار ديده مي شود كه براي ريختن مواد مذاب و تيراندازي تعبيه شده اند..

آب انبار بسیار بزرگی که در قلعه تعبیه شده در گذشته وظیفه تامین آب ارگ نشینان را برعهده داشت. و امروزه نمایشگر شکوه این بناست برای کوهنوردان و گردشگران.

معماری بی نظیر این بنا نشاندهنده علم بالای طراح و معمار آن بوده.بنایی پر از برج و بارو با دیوارهایی به غایت محکم که در آن تمامی نکات برای حفاظت از آن تعبیه شده و باعث شده که در طول کاربری مفید این دژ هیچ دشمنی نتواند به آن نفوذ کند

 

پس از بازدیدی چند دقیقه ای از قلعه به همراه اعضا قصد بازگشت نموده و حوالی ساعت 2 بعداز ظهر به استراحتگاه رسیده و پس از صرف نهار و تجدید قوا و استراحت قلعه رودخان را به قصد شهر تاریخی ماسوله ترک نمودیم.

عصر روز جمعه ساعت 5:00به ماسوله رسیدیم.و به گردش در شهر و بازدید از بازار ماسوله در هوای ابری و مه آلود آن پرداختیم.

ماسوله و شهرت آن نه تنها در ایران که در جهان نیز زیاد بوده و آنچه که این روستای کوهستانی را از جذاب کرده بی شک معماری خاص و ویژه آن است.به طوری که سقف هر خانه محدوده حیاط خانه دیگر را ایجاد کرده.و در کنار معماری و طبیعت باشکوه آن صنایع دستی مردمان هنرمند این منطقه نیز بی شک تاثیر بزرگی بر مسافر پذیر بودن آن داشته.

عروسک های دست بافت و صنایع چوبی و کیف های حصیری و گلیمی و نمد و...همه و همه از جمله مسببات لذت بردن اعضای گروه از این سفر بوده اند.

بعد از بازدید از ماسوله ساعت 6:30 به سمت فومن حرکت کرده و در میانه راه با توقفی کوتاه در شهر فومن و خرید شیرینی و کلوچه سنتی فومن به سمت لنگرود حرکت کرده و با توجه به ازدحام مسافر و ترافیک مسیر راه ساعت 10:15 شب به مبدا بازگشتیم.

در پایان لازم به ذکر است که آزاردهنده ترین صحنه این سفر وجود انبوهی از زباله ها در مسیر قلعه رودخان بود.زباله هایی که با وجود سطل زباله در جای جای مسیر با بی توجهی در طبیعت رها شده و بی هیچ گونه سنخیتی با این طبیعت بکر سعی در کریه کردن چهره بهشتی این منطقه کرده.

طبق یک عادت زیبا اعضای گروه در حد توان به تذکر بازدید کننده گان مبنی بر رعایت بهداشت پرداخته و درمسیر بازگشت مشغول جمع آوری زباله ها شدند.

پاکسازی محیط از آنچه که از گذشته تاکنون در طبیعت رها شده نیازمند عزمی همگانی و تکرار نکردن آنچه تاکنون اتفاق افتاده نیاز به فرهنگی بازسازی شده دارد.به امید بر آورده شدن این مهم.

در پایان جا دارد از سرپرستی و مدیریت حاج پرویز آل شعبان و جناب آقای حسین ملکی تشکر و قدردانی نمائیم

 


 


 

 

 

 

معرفی شخصیت ممتاز و برجسته کوهنوردی لنگرود جناب آقای کوشا:

آقای کوشا متولد 1316 هجری خورشیدی و دارای 77 سال سن می باشند.ایشان از سال 1349 در زمینه کوهنوردی فعالیت می نمایند.

آقای کوشا از عاشقان کوهستان و علاقمندان طبیعت می باشند.شخصاً هرگز از یاد نمی برم در ساعات آغازین صبح در چند سال پیش

وقتی ما بصورت گروهی از ارتفاعات لیلاکوه بالا می رفتیم ایشان به ما توصیه نمودند مواظب گلهای پامچال که تازه روئیده بودند باشیم و این سفارش اکید ایشان هنوز در ذهنم نقش بسته است.

 

 

در تاریخ17/6/1393 رئیس هیئت کوهنوردی لنگرود و سرپرست گروه کوهنوردی شهدای آنسرمحله لنگرود به اتفاق تنی چند از دوستان کوهنورد

جهت عیادت این استاد بزرگوار به منزل ایشان رفتیم.در ابتدا آقای کوشا شرح مختصری از بیماری خود و روند درمان بیماریش ارایه نمودند.

 

استاد به حاضرین در زمینه رعایت اصول صحیح کوهنوردی و انجام آزمایشات و معاینات پزشکی قبل از مبتلا شدن به بیماری توصیه های ارزشمندی نمودند.

همچنین در زمینه حفظ و حراست از طبیعت و نیز پیشنهاد احداث پناهگاه و سرویس بهداشتی در مسیر لیلاکوه به عطاکوه راهکارهایی مطرح نمودند که جا دارد مسئولین امر به آن توجه ویژه مبذول فرمایند.

در پایان این برنامه حاضرین برای شفای عاجل این پیشکسوت بزرگوار دعا نمودند و با این استاد گرانقدر عکس یادگاری گرفتند.

از مسئولین محترم ورزش استدعا داریم به پیشکسوتان ورزش توجه بیشتری نمایند .این پیشکسوتان سرمایه های بزرگی هستند که باید قدر آنها را دانست و با بکار گیری فکر و اندیشه آنان و تجربه سالیان متمادی این اساتید به ورزش این مرز و بوم خدمات هر چه ارزنده تری را عرضه نمود.

شنبه 1 شهريور 1393برچسب:صعود,دماوند, :: 23:33 ::  نويسنده : عیسی گلپور

معرفی قله :
قله دماوند به ارتفاع 5671 متر، بعنوان بام ایران و با شهرتی جهانی یکی از منحصر بفرد ترین جاذبه های طبیعی ایران بشمار می رود. کوه دماوند در ۹۰ کیلومتری شمال شرقی تهران و ۷۵ کیلومتری جنوب غربی شهر آمل در البرز مرکزی و بخش لاریجان قرار دارد و جاده توریستی هراز که تهران را به مازندران متصل می سازد از نزدیکی آن عبور می کند . در عین حال دماوند بعنوان بلندترین قله مخروطی جهان با کمتر از سه هزار نفر صعود کننده خارجی کم‌گذرترین قله مخروطی جهان به‌شمار می‌رود. این در حالی است که از رقیب آن یعنی فوجی یاما در ژاپن با 3776متر ارتفاع سالانه 300 هزار گردشگر خارجی بازدید میکنند.
آخرین فعالیت آتشفشانی دماوند به چند هزار سال پیش برمیگردد. اکنون آتشفشان دماوند در مرحلۀ نیمه فعال به سر می برد. وجود چشمه های گوگردی و آب گرم که در جنوب شرقی کوه قرار دارند و همچنین فوران گازهای گوگردی، نشانه هایی از این فعالیت می باشند.

نشانه های فعالیت های آتشفشانی کوه دماوند، در 500متر انتهایی قلۀ آن و در جبهه جنوبی دیده می شود که این محل به تپه گوگردی یا دودکوه معروف است. بزرگترین حفره ای که گاز گوگرد از آن خارج می شود، در بالای تپه گوگردی و در نزدیکی قله و دهانۀ آتشفشان قرار دارد که بخار گوگرد مانند ستونی بزرگ، از حفره ای با فشار زیاد به بیرون رانده می شود و تا ارتفاع چند متر به بالا می رود. این ستون بخار از دامنه های دماوند نیز قابل مشاهده است.

 

دماوند بلند ترین کوه ایران و خاورمیانه و همچنین بلندترین قله ی آتشفشانی آسیاست دماوند همچنین بلندترین شیب را در بین قله های آتشفشانی دنیا دارد که این کوه را در رده ی دوازدهم بلندترین قله های دنیا از نظر ارتفاع نسبی قرار میدهد.

 

تاریخچه ی اولین صعود  :

 

از آثار و کتب تاریخی بجا مانده اینطور برمی آید که در زمان‌های قدیم عده‌ای خود را به قله دماوند رسانیده بودند. اما اولین صعود مکتوب و موفقیت ‌آمیز به قله. دماوند توسط اروپائیان در سال ۱۸۳۷ و شخص تیلر تامسن صورت گرفته ‌است. همچنین نخستین صعود مستند ایرانی به این قله، به سال ۱۸۵۷ باز می‌گردد که تیم سرهنگ محمد صادق ‌خان قاجار ارتفاع آن را ۶۶۱۳ ذرع تعیین نمود.

مسیرهای صعود:
برای رسیدن به قله دماوند، مسیرهای مختلفی وجود دارند که شناخته‌ شده‌ترین آن‌ها این جبهه‌ها هستند:
جبهه شمالی؛ مسیر صعود این جبهه از میان دو یخچال سیوله (سمت راست) و دوبی سل (سمت چپ) صورت می‌گیرد.
جبهه شمال شرقی؛ پناهگاه تخت فریدون در این مسیر قرار دارد.
جبهه غربی؛ پناهگاه سیمرغ در این مسیر قرار دارد.
جبهه جنوبی؛ پلور، رینه (2100 متر)، گوسفندسرا (3000 متر)، بارگاه سوم (4200 متر) و آبشار یخی در این مسیر قرار می‌گیرند.
آسان‌ترین این مسیرها جبهه جنوبی و سخت‌ترین آنها جبهه شمالی است. در مسیر جنوبی، آبشاری وجود دارد که همه سال یخ ‌زده‌است و تنها در تابستان‌های بسیار گرم، جاری می‌شود که به همین دلیل به آن آبشار یخی گفته می‌شود. این آبشار با قرار داشتن در ارتفاع ۵۱۰۰ متری، از نظر ارتفاع از سطح دریا مرتفع‌ترین آبشار خاورمیانه است.

 

دسترسی به منطقه :

 

از تهران که به جاده هراز رفتید پس از گذر از شهرهای بومهن، رودهن و آبعلی به دو راهی دماوند فیروزکوه و آمل میرسید. مسیر مستقیم به سمت آمل را ادامه دهید. پس از پشت سر گذاشتن امام زاده هاشم و حدود 20 کیلومتر بعد از پلور ورودی شهر رینه در سمت چپ قرار دارد. از اینجا حدود 5 کیلومتر راه تا رینه در پیش دارید.
برای دسترسی به گوسفند سرا (مسجد صاحب الزمان) هم باید از جاده ای که به موازات جاده هراز، رینه را به پلور متصل میکند به سمت پلور حرکت کنید و پس از حدود 5 کیلومتر به جاده خاکی میرسید که تابلوی زرد با نوشته "منابع طبیعی دماوند" در ورودی آن دیده میشود. این جاده خاکی بطول 6-7 کیلومتر به گوسفند سرا میرسد که مبدا صعود کوهنوردان از جبهه جنوبی میباشد. از این جاده خاکی ماشینهای شاسی بلند، مینی بوس، نیسان و یا ون میتوانند عبور نمایند. از رینه به گوسفند سرا نیسان کرایه ای نیز موجود میباشد.

مشروح گزارش صعود:سه نفر از اعضای گروه کوهنوردی شهدای آنسرمحله لنگرود به همراه همنوردان دیگر از گروه کوهنوردی لیله کوی پاینده لنگرود ساعت 20 دقیقه بامداد پنجشنبه 30 مرداد ماه 93از فلکه نماز شهرستان لنگرود توسط یک دستگاه مینی بوس بسمت رینه حرکت نمودند.توقف کوتاهی در شهرستان آمل در ساعت 5 صبح صورت گرفت تا دوستان همنورد نماز صبح را اقامه نمایند.

در داخل ماشین مسئولان برنامه به حاضرین بدین شرح معرفی شدند:

مسئول برنامه ریزی:آقای حسین ملکی مقدم

سرپرست برنامه:آقای سید ابوالحسن حیدری

مدیر فنی برنامه صعود:آقای سید هادی هاشمی

آقای حیدری خلاصه ای از برناه صعود را برای حاضرین تشریح نمودند.تعداد افرادی که از لنگرود حرکت نمودیم 17 نفر بودند که 2 نفر دیگر از همنوردان بعداً در مسیر صعود به ما ملحق شدند.

ما در ساعت 7/40 صبح به رینه(reyneh) در لاریجان آمل رسیدیم.در ابتدا به مرکز فدراسیون کوهنوردی رفتیم و اسامی صعود کنندگان را در دفتر فدراسیون ثبت نمودیم.صبحانه در یک رستوران تقریباً در روبروی فدراسیون رینه صرف شد.

پس از صرف صبحانه بسمت گوسفند سرا حرکت نمودیم.ما در ساعت8/55 حرکت را با همان مینی بوس آغاز کردیم.نمای قله های پاشوره و عبرت به ارتفاع 4000-4050متر از دور نمایان بود.از محیطبانی دماوند تا گوسفندسرا جاده خاکی بود.ساعت 10صبح به گوسفندسرا رسیدیم.ساعت 10/50 شروع حرکت پیاده روی ما بود.ما در ساعت 16/30به کمپ اصلی فدراسیون در ارتفاع 4200متری رسیدیم.

چادرها و بارهای مازاد که حمل قاطر شده بود با تاخیر چند ساعته به ما رسید.نصب چادرها بهمین دلیل خیلی دیر انجام شد و این مساله خیلی باعث اذیت دوستان در آن سرما گردید از طرفی شلوغی کمپ اصلی که با امکانات بسیار محدودش نمی توانست جوابگوی خیل عظیم کوهنوردان از سراسر ایران باشد و هرج و مرج موجود بسیاتر جلب توجه مینمود.

تعدادی از دوستان از جمله بنده حقیر وضعیت مناسبی نداشتیم.با توجه به مشکلات پیش آمده نتوانستیم دوستان همنوردمان را در صعود به قله همراهی نمائیم.

ساعت 1/45 بامداد دوستان به قصد صعود به قله حرکت خود را شروع نمودند.در ساعت10صبح جمعه31/5/93 به قله رسیدند.پس از جشن صعود و گرفتن عکسهای خاطره انگیز دوستان ما بسمت پائیبن حرکت نمودند.

لازم به ذکر است که تعداد دیگری از دوستان از آبشار یخی در ارتفاع 5100 متر به پاین برگشتند. تعداد 10 نفر از دوستان عزیزمان به بام ایران یعنی دماوند سرفراز در ارتفاع 5671 متر سجده شکر بجای آوردند.بنده حقیر و 2 نفر از دوستان صبح بسمت گوسفند سرا حرکت نمودیم و در ساعت12/30 به گوسفندسرا رسیدیم( البته با اطلاع سایر دوستان) سایر همنوردان در کمپ ماندند تا عزیزانمان از قله به کمپ 4200 برگردند.همنوردان پرافتخار ما در ساعت 20 روز جمعه31/5/93 به گوسفند سرا رسیدند و در آغوش گرم ما استقبال کنندگان قرار گرفتند.ما در ساعت20/10 به سمت لنگرود حرکت کردیم.صرف شام در یکی از رستورانهای شهر آمل و صرف هندوانه در شهرستان تنکابن از دیگر برنامه های ما بود.ما در ساعت 4/30 شنبه1/6/93 به شهرستان لنگرود رسدیم.

گزارش تصویری صعود به دماوند:

 

چشم انداز قله دماوند در مسیر رینه به گوسفندسرا

دماوند فقط یک قله نیست،دماوند یک نماد است،یک سمبل است از سرافرازی یک ملت به بزرگی ملت ایران،نماد استواری و صلابت ایران است.دماوند سمبل مقاومت و ایستادگی در برابر ناملایمات است.دماوندنماد جایگاه واقعی ایران و ایرانی است،جایگاهی که باید به آن برسیم.دماوند فقط بزرگترین قله خاورمیانه نیست بلکه نماد جایگاهی است که کشورمان باید در افق 1404 به آن برسد،یعنی ایستادن بر قله پیشرفت و ترقی و سرآمد کشورهای منطقه بودن،جایگاهی که ملت ایران شایسته آن می باشد.دماوند فقط بزرگترین آتشفشان خاموش نیست بلکه نماد خشم فروخورده این ملت در برابر زورگویان و استعمارگران می باشد.

اعضای شرکت کننده  از گروه کوهنوردی شهدای آنسرمحله لنگرود(از راست به چپ:آقای هادی شعبانی-آقای حاج پرویز آل شعبان-بنده حقیر عیسی گل پور)

کمپ اول-گوسفند سرا-ارتفاع3000متر


 

صعود مشترک کوهنوردان لنگرودی به قله5671متری دماوند

 

کوهنوردی در مسیر کمپ اول و کمپ دوم
ادامه مسیر تا ارتفاع4200 متری(کمپ دوم یا کمپ اصلی) در ضلع جنوبی دماوند
حمل چادرها و کیسه خوابها توسط قاطر به کمپ اصلی فدراسیون کوهنوردی

 

محل استقرار چادرها در محدوده کمپ اصلی در ارتفاع4200متری-بارگاه سوم دماوند
چاله ای که گاز گوگرد از آن متصاعد می شود در نزدیکی قله که از نمای پایین در صورت صاف بودن هوا قابل رویت می باشد

 

صعود به بام ایران در ساعت 10 صبح جمعه 31 مرداد ماه93
عکسدیگری از صعود دوستان همنورد
آقایان حاج پرویز آل شعبان و هادی شعبانی از گروه شهدای آنسرمحله لنگرود
به نماد فسیل گوسفند در پشت سر دوستان صعود کننده توجه کنید

کوهنوردی گروه شهدای اَنسر محلٌه لنگرود

 

 

از 27 سال پیش که کوهنوردی را بطور غیر حرفه ای شروع کردم تا کنون در رویای صعود به بام ایران بودم اگر چه به این مهم نائل نشدم اما خداوند را شاکرم که در کنار دوستان همنوردم تا سر حد توان تلاش نمودم.در آغوش گرفتن دوستان همنوردم پس از بازگشت موفقیت آمیز از قله جز بهترین و شیرین ترین لحظات عمر ورزشیم بود.اگر عمری باقی بود دوست دارم به این آرزو برسم اگر نه دوستان همنورد از این عاشق کوهستان یادی بنمایند.
درود بر همه عاشقان واقعی کوهستان
در پایان جا دارد از صدا و سیمای مرکز گیلان (شبکه باران)  بخاطر انعکاس خبر این صعود تقدیر و تشکر
نمائیم.همچنین از آقایان داود فیضی و ابراهیم فلاح در آنسرمحله لنگرود بجهت حمایت مادی و معنوی
که باعث دلگرمی ما در این صعود شدند نهایت تقدیر و تشکر را بعمل می آوریم.
                                                      گروه کوهنوردی شهدای آنسرمحله لنگرود

 

گزارش صعود:

ساعت یک بامداد روز پنجشنبه16/5/93 سه نفر از اعضای گروه کوهنوردی شهدای آنسرمحله لنگرودبه اتفاق تعداد دیگری از 

کوهنوردان زبده این شهر از فلکه شهر حرکت کردیم.نماز صبح را در شهرستان آستارا اقامه نمودیم.

ساعت7/30صبحانه را در شهر اردبیل صرف کردیم.حدود ساعت 11 به شابیل رسیدیم و ساعت12 ظهر به کمپ(جان پناه) وارد شدیم.

در کمپ به دوستان کوهنورد گروه کوهنوردی لوزان املش برخورد نمودیم و پس از خوش و بش اولیه تصمیم بر این نهاده شد که به اتفاق

هم به قله صعود نمائیم.

ساعت یک بامداد جمعه17/5/93 حرکت به سمت قله 4811 متری سبلان را آغاز نمودیم.

حدود ساعت7/20صبح جمعه به قله صعود نمودیم.یک ساعت استراحت،جشن صعود و گرفتن عکسهای خاطره انگیز بطول انجامید.

ساعت8/30 حرکت به سمت پایین را شروع کردیم.ساعت11 صبح به کمپ رسیدیم  پس از لختی استراحت  و خوردن کمی غذا بسوی

شهر و دیار خودمان(لنگرود)حرکت کردیم.

ساعت1/30 بامداد شنبه به لنگرود رسیدیم.

گزارش تصویری از این صعود:

 

در ابتدای مسیر حرکت  پارچه نوشته فوق توجه ما را بخود جلب نمود.کشتار مظلومانه مردم بی دفاع غزه دل هر انسان آزاده ای را 

به درد می آورد.تعجب از این است که این همه سازمانهای مدعی حقوق بشر کجای کار هستند.سکوت معنی دارشان حکایت از آن دارد 

ادعای آنها در این زمینه کذب محض است.خداوند به این مردم صبور و مقاوم نصرت عنایت فرماید.انشا الله

 

شلوغی مسیر صعود به قله

حضور کوهنوردان خارجی نیز جلب توجه می نمود

پیام نوشتاری در طول مسیر

پیامی دیگر در طول مسیر صعود


 

تصویر آقای عظیم قیچی ساز کوهنورد پر آوازه و پر افتخار کشورمان که صعود به 13 قله بالای8000متر را در کارنامه خویش دارد.
ایشان برای قرار گرفتن در باشگاه 14 تائی ها فقط قله لوتسه را پیش روی دارند.

 

دریاچه زیبای سبلان در ارتفاع4811متری شاهکار خلقت خداوند
صعود خاطره انگیز به سبلان-اعضای  گروه شهدای آنسرمحله در 5و6 شهریور 92 نیز موفق به این صعود شده بودند.
خستگی پس از صعود-برگشت از اردبیل به لنگرود
 

اعضای پر افتخار گروه در این صعود:


 

حاج پرویز آل شعبان-سرگروه محترم گروه کوهنوردی شهدای آنسرمحله لنگرود

 

آقای یاسر سیاری-مدیر اجرائی گروه کوهنوردی شهدای آنسرمحله لنگرود
آقای هادی شعبانی -مسئول روابط عمومی گروه کوهنوردی شهدای آنسرمحله لنگرود
 
توصیه های"کارگروه پزشکی کوهستان" به جهت فصل"گرما"و "گرمازدگی":

با توجه به موج گرمای شدید حاکم بر کشور ما و افزایش میزان مبتلایان به گرمازدگی در این ایام ، جهت جلوگیری از مشکلات ناشی

از این مساله ، که گاهی میتواند بسیار خطیر باشد ؛ توصیه های زیر جهت کلیه علاقمندان به طبیعت و  ورزشهای مربوطه به آگاهی

میرسد :

۱-    از انجام فعالیتهای فیزیکی در ساعات اوج گرما ( ۱۱ تا ۱۷ ) ، اکیدا پرهیز نمایید .

۲-    از انجام فعالیت در معرض تابش مستقیم اشعه افتاب جدا خودداری نمایید .

۳-    هر چه فعالیت سنگین تر باشد ، احتمال بروز گرما زدگی بیشتر است . بنابر این از فعالیتهای سنگین حتی در ساعات خنک  روز

پرهیز نمایید .

۴-    محیطهایی که رطوبت بالا دارند اگر چه ممکن است دمای زیادی نداشته باشند  ، فرد را مستعد به گرما زدگی میکنند .

۵-    افرادی که مبتلا به بعضی بیماریهای داخلی هستند و یا داروهای خاصی را مصرف میکنند حتما میبایست احتیاط بیشتری

به خرج داده و با پزشک خود مشورت نمایند .

۶-    چنانچه مایل به کوهنوردی هستید بهتر است از مسیر هایی استفاده نمایید که : از ارتفاعات بلند تر شروع میشوند ، یا  از 

دره ها و کنار رودها گذر میکنند ویا در سایه درختان مسیر طی میشوند .

۷-    میزان متوسط مایعات از دست رفته حدود ۲-۱ لیتر در ساعت است . اگر چه در این ایام فرد ممکن است تا حدود  ۴- ۳ لیتر از آب

بدن خود را در هر ساعت  در اثر فعالیت از دست بدهد و به اجبار میبایست این میزان را جایگرین نماید .

۸-    مصرف مایعات کافی اهمیت فوق العاده ای دارد . حجم مایعات مصرفی میبایست متناسب با میزان آب از دست رفته  در ساعت

باشد . این میزان بسته به : سطح فعالیت ، ساعت انجام فعالیت ، خصوصیات فیزیکی فرد ووو ، متفاوت است و همانطور که گفته شد

میتواند تا حد ۳ لیتر در ساعت برسد .البته چنانکه فردی این میزان مایعات را از دست بدهد ( اگرچه مقداری از آن را جبران نماید ) بیش

از یکی دو ساعت قادر به فعالیت نخواهد بود .

۹-    مصرف مایعات میبایست در طول زمان ، هنگام فعالیت و به صورت پیوسته باشد . این تصور که حجم مایع لازم را بعد از ساعتها

فعالیت  در هنگام استراحت  جایگرین خواهم کرد کاملا اشتباه است .

۱۰-                       نکته فوق العاده مهم : مصرف مایعات حاوی املاح مناسب است . استفاده از آب معدنی و یا آب چشمه ها

به تنهایی کافی نیست . میبایست همراه انها نمک و مواد قندی نیز مصرف کرد ، خواه به صورت جداگانه یا به صورت محلول . هر لیتر آب

مصرفی میبایست حداقل  در حدود ۵۰ گرم قند  و ۱۰ گرم نمک داشته باشد .

۱۱-                       لزومی ندارد که مصرف مایعات حتما به صورت آب باشد . همه نوع نوشیدنی

و یا میوه های پر آب ( مثل هندوانه ) مفید هستند .

۱۲-                       با توجه به اینکه نمک مصرفی فاقد پتاسیم است ، لازم است که این ماده حیاتی به نحو مناسب به بدن برسد .

از منابع خوب این ماده : موز ، گوجه فرنگی و سایرسبزیجات و میوه جات میباشند .

۱۳-                        علائم گرما زدگی را میتوان به صورت زیر فهرست نمود : ضعف ، بی حالی ، سر درد ، تهوع ، استفراغ ،

عدم تعادل ، درد های شکمی ، گرفتگی عضلات ، کاهش هوشیاری ، تشنج ،افت فشار ، شوک و....

۱۴-                       اگر چه مصرف مایعات اهمیت خیلی زیادی دارد ولی میبایست بر بهداشتی بودن مایعات مصرفی نیز تاکید

 زیادی نمود . چون خطر ابتلا به بیماریهای واگیر دار در این شرایط افزایش می یابد.

با آرزوی سلامتی برای همه .

دکتر علیرضا بهپور


 

شنبه 4 مرداد 1393برچسب:لیلاکوه،عطاکوه،دیوشل, :: 14:29 ::  نويسنده : عیسی گلپور

گزارش تصویری از یک صعود خاطره انگیز(جمعه3/5/93):


 

جمعه3/5/1393 مطابق با 27 ماه مبارک رمضان-هوا آفتابی وشرجی ساعت15/30-لیلاکوه لنگرود
شرایط بسیار سخت دوستان روزه دار در حال صعود به عطاکوه

 

یک روز خاطره انگیز در جمع دوستان در صعود عصرگاهی در ماه مبارک رمضان
بزرگمرد کوچک ،کوهنورد با آتیه ،عضو افتخاری گروه کوهنوردی شهدای آنسرمحله لنگرود
آقای امیر رضا رحیمی فرزند دلبند آقای محمد رحیمی از اعضای فعال گروه-امیر رضا دانش آموز سال سوم دبستان می باشد.
آخرین صعود عصرگاهی گروه در ماه رمضان سال 1393

 

 

جمعه 3 مرداد 1393برچسب:نکات کلیدی,کوهنوردی, :: 21:32 ::  نويسنده : عیسی گلپور

25 نکته کلیدی کوهنوردی از کتاب الفبای کوهنوردی استاد جلیل کتیبه ای:

1-پوشاک و ساز و برگ:نخستین موضوعی است که برای رفتن به کوهستان باید مورد نظر باشد و در گزینش آنها باید دقت زیاد

بکار رود.پوشاک و وسایل ناقص در کوهستان حتی سبب مرگ نیز می شوند.

2-مشخص کردن برنامه و آگاه ساختن دیگران:همیشه هدف،برنامه و تاریخ حرکت خود را در شهر و آبادی به کسان خود و یا به فدراسیون و هیئت

کوهنوردی اطلاع دهید.

3-داشتن هدف معین و بررسی راه و منطقه:هیچگاه نسنجیده و ایده آلی برنامه ریزی نکنید.

4- دوری از غرور بیجا و بازگشت بموقع:از یاد نبرید که در طبیعت ما انسانها همیشه ضعیفترین موجود هستیم!

همواره به اندازه توانائی خود صعود بکنید و هنوز شب فرا نرسیده تیغه ها ،دیواره ها و یا کوهستان را ترک بگویید.

5-مورد احترام کامل قرار دادن سکوت و آرامش کوهستان:از ایجاد سر و صدا در کوهستان بطور جدی خودداری کنید.

6-حمایت کردن از گلها،گیاهان و حیوانات:حیوانها و گیاهان کوهستان و چکنده ها و چکیده های غارها را دوست بداریم و از آزار و آسیب به آنها بپرهیزیم.

7-رعایت کردن احتیاط در کنار پرتگاهها و بریدگیها:همیشه جبران بی احتیاطیها ممکن نیست.!

8-نادیده گرفتن راههای میان بُر:راههای میانبر همیشه نزدیکترین و   بهترین راهها نیستند.!

9-دفن کردن عجله در پائین کوه:شتابزدگی سبب نااطمینانی و عصبانیت می شود و نیروی شما را بیهوده مصرف می کند.

10-تقسیم بندی ساعتهای یک برنامه  و نرمش پیش از صعود را از یاد نبرید.

11-روش حرکت در کوهستان:در کوهستان آرام و مداوم حرکت کنید و شگفتیها و درسهایطبیعت را نادیده و نسنجیده رها نسازید.!

12-جهت یابی و دوری از فریبها:علاج واقعه را قبل از وقوع باید کرد.

13-استراحت و آداب اجتماعی:در کوهستان به گونه ای حرکت کنید که در هر چند قدم نیازی به استراحت نداشته باشید.

در پناه باد بنشینید و یک خوراکی نیروبخش بخورید یا یک آشامیدنی نیرو دهنده بیاشامید.

حقوق دیگران و مقررات اجتماعی را محترم بشمارید.در و دیوار پناهگاهها و مانند آنها جاهای نوشتن یادبود نیستند.!

14-هوا ،طوفان و آذرخش:بهره گیری از دانش هواشناسی و شناخت ابرها را فراموش نکنید و نکات ایمنی را در اینجور مواقع فرا بگیرید.

15-کسی که بعنوان کوهنورد به کوهستان می رود انسانی است متعهد و به هیچ وجه و بهانه نابجائی نباید از تشریک مساعی با دیگران شانه خالی کند.

16-شب بویژه در کوه برای استراحت و آماده شدن جهت تلاشهای روز است مگر در شرایط خاص و ویژه.

17-عاقبت اندیش باشید و از یاد نبرید که چه بسا پیشامدهای وخیم که در بازگشت از قله ها صورت گرفته اند.

18-کوله پشتی:کوله پشتی خانه کوچک قابل حمل کوهنورد است.تمیزی و نظم و دقت در کوهنوردی پایه های تندرستی و پیروزی هستند.

19-تنها و مغرور به کوه نروید:راهنمائی بشوید نه گمراه!

20-یک نفر برای همه ،همه برای یک نفر:تنها به خود و پیروزی خویش نیندیشید زیرا کوهنورد راستین انسانی است با مفهوم راستینش.

21-مهربان بودن با مردم و موجودات کوهستان:به عقاید و سنتهای دیگران احترام بگذارید و محیطهای زیست روستانشینان و کوهستان را پاکیزه نگه دارید.

22-خوراک در کوهستان:آنچه را بعنوان غذاهای اصلی همراه می برید باید سبک،مغذی و نیروبخش و زود هضم باشد.اصل نوشیدن آب را فراموش نکنید.

مقدار کالری که در یک روز کوهنوردی نیاز دارید تا حدود8000 کالری میرسد.

23-خردسالان و نوجوانان در کوهگردیها و کوهنوردیها:کوهنوردی را برای خردسالان و نوجوانان مسرت بخش سازید نه طاقت فرسا و زیانبار.

24-دوست داشتن زندگی و احترام به انسانیت:آگاهی و هوشیاریمان را نیرومندتر سازیم.زندگی که خداوند به ما عطا کرده مقدس است و با

چیزی قابل تعویض نیست.پس باید از آن محافظت کنیم.

25-نظافت را در محیط کوهستان رعایت نمائیم:ظرفها و بسته های خوردنیها و آشامیدنی ها را با خود به پائین برگردانید.

 

 

 

ایشان در تاریخ 5 بهمن ماه سال1300در تهران دیده به زندگی گشودند.9 ساله بود که به گازبدره و بلندیهای پس قلعه(در شمال تهران)پا گذاشت و آبشارهای دامان توچال را از دور به تماشا ایستاد.در11سالگی با کوهنوردی و اخم طبیعت نخستین تماس را پیدا کرد.

13سالبعدبه نخستین قلّه4000متری پانهاد 6 سال پس از آن به همه کوههای بلند و مشهور ایران(برخی از آنها را برای چندین بار)صعودکرد.

او کوهها و تیغه های متعددی را برای نخستین بار در نوردید.حتی برخی را در تنهائی شب و برخی را در خلوت یخبندان زمستان و نیز گروههای چندی را بر فراز کوهستانهای وطن رهبری داشت.در 

سال1330در یک حادثه رانندگی در راه دماوند پای خود را از دست داد و از تلاش بیشتر در راه فتح قله ها باز ماند.او عنوان بهترین کوهنورد ایران را پیش از این حادثه دارا شده بود.در همان سال 

بود که با نخستین صعود ایرانی جبهه شمالی علم کوه و دیواره شمالی شاخک آن (همراه دوستش محمدعلی تفرشی)سنگنوردی با وسیله های مصنوعی (کوهنوردی نوین)را در کوههای بلند ایران پایه گذاشت.

وی افزون بر اینکه طی50 و اندی سال فعالیتهای مطبوعاتی که حدود 30 سالش را با تدوین و اداره و انتشار مجله های ورزشی،پرورشی و کوهنوردی در خدمت ورزش و جوانان میهن بود،بیش از هر کس دیگر نیز درباره کوه و کوهنوردی قلم زده است.

روشهای کوهنوردی نوین را نیز او برای نخستین بار در ایران منتشر کرد و نیز هم او بود که بعنوان نخستین ایرانی کوههای آلپ اروپا را در 5 کشور از نزدیک مورد بررسی قرار داد و تا آنجا

که برایش امکان داشت از یخچالها و کوههای معروف آن سامان بالا رفت.

در چندین دوره ی فدراسیون کوهنوردی سمتهای عضویت هیئت مدیره ،مشاورعالی و نیابت ریاست را داشت و انجمن پیشگامان کوهنوردی را نیز با همکاری فدراسیون بنیاد گذاشت و

دبیری آن را پذیرفت.اگر چه از دو بار پیشنهاد قبول مسئولیت فدراسیون در پیش و پس از انقلاب شانه خالی کرد اما هیچگاه از کوهنوردان و کوهنوردی جدا نماند.او تا اواخر عمرش از تکاپو و عشق نسبت به این دو فاصله نگرفت.از وی کتابهایی در این زمینه منتشر شده است.

این استاد بزرگوار در تاریخ 15 بهمن 1389 در اثر ایست قلبی در سن 89 سالگی در کشور آلمان درگذشت.

روحش شاد و یادش گرامی باد

از کتاب الفبای کوهنوردی  نوشته همین استاد گرانقدر

درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب

پيوندها


تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان کوهستان و آدرس e30gol.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان



ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 15
بازدید دیروز : 99
بازدید هفته : 15
بازدید ماه : 245
بازدید کل : 142542
تعداد مطالب : 200
تعداد نظرات : 19
تعداد آنلاین : 1