کوهستان
کوهنوردی گروه شهدای اَنسر محلٌه لنگرود

بهار را صدا بزن!

بهار در همین نزدیکی است!

حیاط خونه مون!

خدایا حال ما را در جهت عقربه های طبیعت به بهترین حالات تغییر بده!
 
کوهنوردی عشق است،باور است.عشق به طبیعت،سر تعظیم فرود آوردن در مقابل عظمت

 

و استواری کوه و خالق آن.در کوهنوردی رقابت معنی ندارد.هرچه هست رفاقت است،همراهی است.

به داد هم رسیدن است و...

 
 

 

در کوهنوردی از مشوّقها خبری نیست،کف زدن و سوت زدن معنی ندارد و سراسر نیرو و کشش درونی

 

است که انسان را به سمت آن می کشاند.در کوهنوردی رتبه و مقام و سکو معنا ندارد بلکه عروج است به سمت قله های بهترین ها.چشیدن لذت صعود فقط و فقط در قله و در اوج معنای واقعی دارد.وقتی از بلندی به پایین نگاه می کنیم همه چیز را کوچک می بینیم.چیزهایی که در پایین ما را به بند می کشند در بالا توسط ما به بند کشیده می شوند.چیزهایی مثل غرور،تکبر،خود بزرگ بینی،عدم رعایت حقوق دیگران و ...همه در کوهستان و در بالا معنای خود را از دست می دهند .


 

گوئی زندگی در بالای کوه معنای واقعی خود را می یابد.زندگی در پایین آن گونه که می خواهیم نیست اما در بالا زندگی به آن گونه که باید باشد هست و این حقیقت زندگی ماست.در کوهنوردی حرکت جسم و روح توامان صورت می گیرد ودر قله هردو با هم حضور می یابند.ما با این حقیقت زندگی می کنیم.

 

در کوهنوردی از لابی گری و مسائل پشت پرده و زد و بند ها برای رسیدن به هدف خبری نیست.هرچه هست عشق است ،باور است و در یک کلام زندگی است از نوع حقیقی.

 

 

در کوهنوردی هزینه زمین ورزش و تاسیسات مربوطه مطرح نیست.زمین ورزش آن کوهها و تاسیسات سرمایش و گرمایش آن کاملاًطبیعی هستند و مسئول تاسیسات نیز خداوند تبارک و تعالی می باشد که به بهترین وجه آن را مدیریت می نماید.

با این اوصاف معنای واقعی عشق را می توان در کوهستان و در کوهنوردان جستجو کرد.پس کوهستان عشق است و کوهنورد عاشق واقعی.

                                                                                      یادداشتهای شخصی عیسی گلپور

سه شنبه 13 اسفند 1392برچسب:عشق,به,طبیعت, :: 22:45 ::  نويسنده : عیسی گلپور

یادداشتهای یک کوهنورد:

کوهنوردی عشق به طبیعت است و عشق به طبیعت ، ورزش ما نیست ؛ باور ماست

خدایا چگونه زیستن را تو به من بیاموز،
 چگونه مردن را خود انتخاب خواهم کرد. . .

   برای داشته هایمان چقدر شکرگذارخدا بوده ایم؟برای آن چیزهایی که آرزوی آنها را داریم و نداریم چقدر تابه حال حسرت خورده ایم؟ چقدر تا به حال به ارزش سلامتی جسم، خانواده خوب ،  غدا،پوشاک و…   فکر کرده ایم؟ آیا این چیزها برای همگان وجود دارد؟ آیا برای همیشه ازاین امور  بهره مند خواهیم بود؟ آیا هیچ وقت به نگاه  پرحسرت یک معلول جسمی که به شما  هنگامی که کوله پشتی به پشت وعازم به یک برنامه از روبرویش عبور کرده اید ، توجه کرده اید؟ چه حال وروزی داشتید اگرجای وی می بودید؟ آیا واقعا شکر نعمت را به جا می آوریم؟ وه که چه قدر انسانهای فراموشکاری می باشیم ،آنچنان در روزمرگی زندگی غرق شده ایم که انگار تاابد دراین دنیا باقی خواهیم ماند ، هیچ به این فکر نمی کنیم که این امانتها روزی از ما گرفته خواهد شد.

روزی که پیمانه ما پرشود با چه سرمایه أی ازاین دنیا خواهیم رفت ؟ چقدر به مرگ فکر میکنیم ؟ اصلا فکر می کنیم ؟ مردن هیچ وقت قشنگ نیست مخصوصا موقعی که کل راه نرفته وکار انجام نداده باقی مانده باشد،اما یاد مرگ نه از روی افسردگی بلکه شاید ترمزی برای خودخواهی ها ، دنیا طلبی، اعمال زشت و غفلتها ی ما باشد. 

از سعادت، محبت خیزد و از محبت ، رویت.
خدایا مارا به حال خودمان وامگذار. 

 

 

ما فاتحان خام فتحهای بی فایده نیستیم ، حکایت ما ، حکایت بازجستن روزگار وصل است. دراین دیرگاه دورماندن از اصل خویش ؛دراین هجوم تکنولوژی دردسر ساز وجنگ طلب ، کوهنوردی عشق به طبیعت است . عشقی به پاکی چشمه سار ، به سبزی جنگل ، به نیلگونی دریا، به صلابت سنگ، به لطافت گل ، به فروتنی خاک ،‌ به سپیدی برف ، به توفندگی طوفان ، به سبکی نسیم وبه سنگینی کوه. 

کوهنوردی عشق به طبیعت است و عشق به طبیعت ، ورزش ما نیست ؛ باور ماست ، زندگی ماست . به راستی که کوهنوردی فقط ورزش نیست، کوهنوردی یک روش زندگی است . روشی که در آن یک سیب بین همه اعضاء گروه تقسیم می شود . روشی که در آن قوی ترین عضو گروه به پای ضعیف ترین راه می رود .راهی که رقابت ندارد که به رهروانش حقوق نمی دهند و ایشان را نیازی به سوت وکف مشوقان درقله نیست .ناجی بی منت یکدیگرند .  گروه می سازنند تا دل جوانان به  سنگ بند کنند  تا به ننگ بند نشود.

مزدشان معراج روح است و تشویقشان نوازش باد.

قانونشان عشق است و قانون گذارشان معشوق.

عشق به طبیعت ، عشق به زندگی است و زندگی تجلی عشق است و مرگ … آنجاست که عشق نیست./

 

 نویسنده:محمّد والی نژاد

سه شنبه 13 اسفند 1392برچسب:موسیقی موزون،طبیعت, :: 13:34 ::  نويسنده : عیسی گلپور

در داستان های دینی آمده است هنگامی که خداوند کالبد انسان را از گل آفرید، روح را فرمان داد که به قالب جسم رود، اما روح آزاد و رها از اینکه در قید و بند جسد درآید و عمری را تا زمان مرگ در این همراهی دشوار و ناچار سر کند درتردید بود، تا اینکه خداوند به فرشته ای فرمان داد به درون جسد رود و نوای خوشی با نی لبک بنوازد. آنچنان این نغمه زیبا بود که روح سرگشته، مفتون و شیفته، سر از پا نشناخته به جسم درآمد و کالبد بی جان را جان بخشید.

عبور از رودخانه و جريان‌هاي آب

تمامی دنیا از خردترین ذرات بنیادی تا جانداران تک سلولی، واز کلانترین تپ اخترها تا کوتوله های سفید و کهکشان ها با ریتم و ملودی ویژه ی خودشان رشد و تکامل و تلاشی می یابند.

موسیقی و حرکات موزون آنچنان در تار و پود طبیعت تنیده است که هرآنچه بشر در خلق ساز و آواز فراهم آورده نه فراتر یا فروتر که همگن با این همنوازی بی همتای هستی بر جان ها می نشیند.

عکس کوه دماوند

دکتر دیپاک چوپرا می گوید«چگونه یک پزشک خواهد توانست بیماری سرطانی را درمان کند بی آنکه بداند او از چه رنگ گل ُرز یا چه گونه ای از مو سیقی لذت می برد»

در اینکه موسیقی با برانگیختن یا فرونشاندن احساس و اندیشه در شنونده اش، بر ذهن و جسمش اثرات ویژه ای می گذارد تردیدی نیست. این کنش و واکنش چه به اثرات آنی یک نوا وابسته باشد یا به بازخوانی خاطرات وابسته به آن نوای خاص در ذهن، بهرتقدیر در این یافته که موسیقی درمانی می تواند در درمان بسیاری از بیماری ها به کار آید، جای هیچگونه تردیدی نیست. این امر گستره ای از رقص و نوای جادودرمانگران یه قبیله ی آفریقایی تا موسیقی ملایم یک مطب دندانپزشکی در اروپا،که هر دو کارکردی آرام بخش برای ذهن و التیام بخش برای جسم دارند را شامل می شود.50 عکس برتر، کوهنوردی در سال 2012 به انتخاب National Geographic و Rock Ice

کوه ها،الهام بخش شاعران و عارفان
 

 

کوهستان منشاء کشف  و شهود عارفان و سالکان است  ، بی جهت نیست که بسیاری از پیامبران  در کوه  به نیایش و عبادت می پرداخته اند و در باور اسطوره ای بسیاری از ادیان کوه ها  مکان هایی پاکیزه و مقدس و الهام بخش به شمار می روند. در باورهای کهن ایرانی مهریامیترا از فرشته ی روشنایی و نگهبان عهد و پیمان همچنین آناهیتا فرشته ی نگهبان آب در کوه جایگاه دارند

حضور رسول اکرم حضرت محمد(ص) در کوه نور و غار حرا و متجلی شدن نور حق بر حضرت موسی(ع) در کوه طور که در قرآن کریم به آن اشاره شده است از دیگر موارد است

علاوه بر عارفان شاعران نیز از کوه الهام گرفته اند. موضوع بسیاری از اسطوره ها و داستان های دلکش با کوه ارتباط دارد برای نمونه می توان به داستان  زندگی زال پدر رستم معروف ترین پهلوان اسطوره ای ایران اشاره کرد که در کوهستان بزرگ شد و سیمرغ پرنده ای افسانه ای که یاور فرهیختگان است و آن هم مطابق داستان ایرانی در کوه می وزید، از زال مراقبت کرد و بعد ها چند بار به رستم یاری رساند

داستان پر کشش دیگر اسطوره ی آرش کمان گیر است که پرتاب تیر سرنوشت ساز او از فراز البرز کوه (یا دماوند) مرز کشور ایران با توران را تعیین کرد

فردوسی هوای فرح بخش و تماشای گل و گیاه کوهستان را چنین توصیف می کند:

کنون خورد باید می خوشگوار      که می بوی مشک آید از کوهسار

همچنین نظامی با رویاندن عشق تابناک بر دامان بیستون کوه را به محل عشق ورزی فرهاد دلپاک مبدل می کند و آنگاه فرهاد حسرت بر لب و ناکام روانه کوه می شود  نظامی می گوید:

گرفته کوه و دشت از بی قراری                وزو در کوه و دشت افتاده زاری

نیمایوشیج شاعر بزرگ معاصر هم در چندین شعر به توصیف کوه ها و کوه پیمایی می پردازد و از عشق خود به کوهستان و مردم کوه نشین سخن می گوید. او شعر معروف (افسانه) را از دره ای سرد و خلوت ) و با توصیف باد سرکوه (توبن) که زبان به سخن می گشاید آغاز می کند

شهریار شاعر شوریده کودکی خود را در کنار کوه زیبای «حیدر بابا» می گذراند ، چه بسا یادهای کودکی از دامنه های زیبای این کوه در سالیان بعد الهام بخش او برای سرودن منظومه ی بی مانند «حیدربابایه سلام» بود

چهار شنبه 30 بهمن 1392برچسب:اخبار،کوهنوردی, :: 22:3 ::  نويسنده : عیسی گلپور

نجات یک کوهنورد از زیر برف، پس از ۶۳ ساعت

Dornews
کوهنوردی که از ۲۵ بهمن‌ماه به دلیل بارش برف در کوه‌های 'اشترانکوه' لرستان مفقود شده بود، پس از ۶۳ ساعت زنده پیدا شد.


نجات معجزه آسا مرد لرستانی بعد از ۶۳ ساعت گرفتاری زیر بهمن/ انتقال هوایی مصدوم به مرکز درمانی

Dornews
مدیر مرکز کنترل و هماهنگی عملیات سازمان امداد و نجات گفت: کوهنوردی که از ۲۵ بهمن به دلیل بارش برف و بهمن در کوه‌های اشترانکوه مفقود شده بود پس از ۶۳ ساعت زنده پیدا شد.
بالا رفتن از 762 متر کوه راست بدون اسباب و اساس!+تصاویر
Dornews
کوهنوردی حرفه ای به نام الکس هانولد، بدون استفاده از هیچ گونه اسباب و اساسی، از دیواره عمودی کوهی 762 متری به نام قله ال تورو در مکزیک به بازی-گوشی و سرخوشی بالا رفته است و در این راه فقط از کفش کوهنوردی و پودر گچ بهره برده است!
فتح قله اورست ارزان‌تر می‌شود
Dornews
«تیلاکرام باندی‌»، مسول وزارت گردشگری نپال اعلام کرد: از ابتدای سال 2015، این هزینه‌ها کاهش بیشتری خواهد یافت و هزینه هر کوهنورد تنها 11 هزار دلار خواهد بود. این طرح می‌تواند کوهنوردان حرفه‌ای جهان را به این ماجراجویی تشویق کند.
وجود بیشترین قلل مرتفع ایران در مازندران
Dornews
رئیس فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی جمهوری اسلامی ایران گفت: مازندران بیشترین تعداد قلل مرتفع کشورمان را دارد.
سه هزار ورزشکار یزد در رشته کوهنوردی فعالیت دارند
Dornews
یزد - ایرنا - رییس هیات کوهنوری استان از فعالیت بیش از سه هزار ورزشکار یزد در این رشته خبر داد .
 
دو تن از کوهنوردان آستارایی به قله کمال سهند تبریز صعود کردند
Dornews
آستارا ـ ایرنا ـ دو تن از کوهنوردان زبده و باتجربه آستارایی در قالب هیات کوهنوردی آذربایجان شرقی به قله مرتفع کمال سهند صعود کردند.

صعود تیم کوهنوردی شهرداری منطقه 13 به بهشت گمشده ایران
Dornews
همزمان با سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی تیم کوهنوردی منطقه 13 موفق به صعود به ارتفاعات هملون معروف به بهشت گمشده ایران شد.

کوهنوردان ایلامی به ارتفاعات ˈکبیرکوهˈ صعود کردند
Dornews
ایلام- شماری از کوهنوردان هیات کوهنوردی ایلام به مناسبت ایام الله دهه مبارک فجر به ارتفاعات ˈکبیرکوهˈ صعود کردند.
همدان مهد ورزش کوهنوردی و سرزمین کوهنوردان است
Dornews
خبرگزاری تسنیم: رئیس فدراسیون فدراسیون کوه نوردی و صعودهای ورزشی کشور همدان را مهد ورزش کوهنوردی و سرزمین کوهنوردان کشور دانست.
اعزام تیم منتخب کوهنوردی خراسان رضوی به صعود کشوری قله یخچال همدان
Dornews
رییس هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی خراسان رضوی از اعزام تیم منتخب کوهنوردی استان به برنامه صعود کشوری قله یخچال همدان خبر داد. . . .

لازم به ذکر می باشد که بدلیل دیر آماده شدن تصاویر قسمت دوم این گزارش در اینجا تقدیم حضورتان گردید.

یکی از معروفترین خطاهای چشم که در طبیعت شاهد آن هستیم،بزرگ دیدن قرص ماه و خورشید در خط افق است.

مخصوصاًدر هنگام غروب و شبهایی که قرص ماه کامل است.در اینحالت خورشید و ماه خیلی بزرگتر از هنگامیکه در وسط

آسمان هستند بنظر می رسند در حالیکه اندازه ماه و خورشید هیچ تغییری نکرده است بلکه چشم ما دچار خطا می شود.

علت این پدیده بدرستی معلوم نیست.برخی اعتقاد دارند علت آن در اثر شکست نور در فضا است و برخی می گویند چون

ماه و خورشید در سطح افق مجاور با ساختمانها و درختان بنظر می رسند بزرگتر دیده می شوند.

رنگین کمان نیز یکی دیگر از خطاهای طبیعی است که بنظر میرسد که قوسهای آن به سطح افق چسبیده است.

وقتی به کف استخر یا رودخانه ای که آب زلال دارد نگاه کنید کف آن کمی بالاتر بنظر می رسد و وقتی که وارد آب میشوید

متوجه می شوید که عمق آن بیشتر از منظور ما بوده است.این خطای دید در اثر شکست نور در آب بوجود می آیدبه همین

دلیل اشیایی که در کف آب هستند به اندازه یک سوم عمق آب بالاتر بنظر میرسند و انسانی که می خواهد با نیزه ماهی شکار کند

دچار این خطا می شود و ماهی را کمی بالاتر از محل واقعی آن می بیند.

یکی دیگر از خطاهای طبیعی سراب است .مسافرانی که در بیابانهای گرم و خشک سفر کرده اند اغلب دریاچه ای را روبروی خود می بینند و چون

بسیار تشنه هستندبه سوی آن می شتابند ولی آن را نمی یابند.در این پدیده لایه های هوا مانند آینه تصویر درختان اطراف خود را منعکس می کنند

زیرا لایه های مجاور زمین داغتر از لایه های بالاتر از خود هستند.اگر تصویر آسمان در آن منعکس شود به شکل آب می ماند.در واقع مسافران

بیابان آب نمی بینند بلکه تصویر منعکس شده آسمان را می بینند.این پدیده در جاده های آسفالته داغ نیز مشاهده می شود.

سراب در دریا هم مشاهده میشود دریانوردان در وسط دریا تصویر خشکی یا جزیره ای را می بینند ولی با نزدیک شدن به خشکی ناپدید می شود.

با توجه به اینکه ما تحت تاثیر خطاهای باصره قرار می گیریم نباید نگران باشیم،این واقعیت جنبه های بسیار سودمند نیز دارد که اغلب آنها

را از یاد می بریم.یکی از جنبه های آن اینست که اگر ما تحت تاثیر هیچ خطای باصره ای قرار نمی گرفتیم هنر نقاشی وجود نداشت و ما

از تمام لذتهای تماشای هنرهای زیبا محروم می شدیم.نقاشان و هنرمندان از این نقص حس باصره به مقیاس وسیعی استفاده میکنند.

مثلاٌدر یک تابلوی نقاشی از جنگل ما درختان بسیاری را می بینیم که برخی از آنهاجلوتر و برخی دورتر بنظر میرسند در حالیکه همه آنها در یک

صفحه ترسیم شده اند و این خطای چشم ما هست که آنها را بصورت زیبا و واقعی می بیند.

تمام هنر نقاشی بر اساس این خطای باصره بنا شده است.اگر ما عادت می کردیم که درباره اشیا مانند خود آنها قضاوت کنیم این هنر

یعنی نقاشی اصلاً نمی توانست وجود داشته باشد.

خطای چشم یا خطای مغز؟

در جواب باید گفت چشمها در این مورد بی گناه هستند. چشمها ما را فریب نمی دهند.چشمهای ما مانند دوربین عکاسی تصاویر را از محیط می گیرند

و بدون اینکه درباره آنها قضاوتی بکنند آنها را از طریق اعصاب به مغز می فرستند و این مغز است که درباره آن تصاویر قضاوت می کند.یعنی

این سلولهای مغز هستند که تصمیم می گیرند و معلوم می کنند که این تصویر چیست.مغز به عضلات چشم ما دستور می دهد که به سمت چپ یا راست

یا بالا و پایین حرکت کنند.برای دیدن یک تصویرمغز به عضلات چشم ما می گوید به کدام سمت حرکت کند.

یعنی در واقع ما با چشم خود نگاه نمی کنیم بلکه با مغز خود نگاه می کنیم.حالا باید دید این خطای چشم از کجا پیدا می شود؟

فرض کنید دو خط مساوی وجود دارد ولی یکی از آنها عمودی و دیگری افقی هست .خط افقی بنظر کوتاهتر می آید زیرا برای کره چشم ما آسانتر است

که در جهت چپ و راست حرکت کند تا بالا و پایین برود.بنابراین مغز ناخود آگاه تصمیم می گیرد که خط افقی باید کوتاهتر باشد.

بنابراین گاهی اوقات ما یکم تصویر را می بینیم بی اختیار در مورد آن قضاوت می کنیم پس مغز گاهی اوقات قضاوت غلط می کند که ما گناه آن را

به چشم نسبت می دهیم.

به همین علل گفته شده آدمهایی که لباسهای با خطوط عرضی می پوشند چاق تر بنظر می رسندو بر عکس آنها که لباسهایشان دارای خطهای

طولی است لاغرتر بنظر می رسند.

منبع:کتاب "آیا چشمها ما را فریب می دهند؟" مولّف:محمّد رضا اصلانی  "انتشارات گل سرخ"


الا ای برف!
توروح آسمان همراه خود داری  تو پیوند میان عشق و پروازی    تورا حیف است باریدن به ایوان سیاهیها  تو که فصل سپیدی را سر آغازی

لیز خوردن بهانه آی است تا دستهایی را که دوست داری محکمتر فشار بدهی!

عشق یعنی:چون خورشید تابیدن بر شبهای دوست و چون برف ذوب شدن بر غمهای دوست!

مواظب گرمای دلت باش تا کاری که زمستان با زمین کرد،زندگی با دلت نکند...

پروردگارا!آرامش را همچون دانه های برف آرام و بی صدا بر سرزمین قلب کسانی که برایم عزیزند ببار.

عشق یعنی امید،یعنی طراوت باران،یعنی سفیدی برف،یعنی ساز زندگی و لبریز از خوشی و عشق یعنی راز زیستن!

نازنینم!آرزو دارم با بارش هر دانه برف زمستانی یک غم از دلت کم شود.

برف بارید و خدا پاکی را به زمین هدیه کرد .خدایا شکرت!!

خدایا چنان کن سرانجام کار تو خوشنود باشی و ما رستگار!

ایام عزت شما مستدام!
سه شنبه 22 بهمن 1392برچسب:تنظیم دفعات,نوشیدن آب, :: 13:32 ::  نويسنده : عیسی گلپور

2 لیوان آب بعد از بیداری-به فعّالیت ارگانهای داخلی بدن کمک می کند.

1 لیوان آب نیم ساعت قبل از غذا خوردن-به هضم و گوارش غذا کمک می کند.

1 لیوان آب قبل از دوش گرفتن-به کاستن از فشار خون کمک می کند.

1 لیوان آب قبل از خواب-از سکته و حملات قلبی جلوگیری می کند.

منبع:وبلاگ کوهنوردی-آقای متقّی

درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب

پيوندها


تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان کوهستان و آدرس e30gol.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان



ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 7
بازدید دیروز : 99
بازدید هفته : 7
بازدید ماه : 237
بازدید کل : 142534
تعداد مطالب : 200
تعداد نظرات : 19
تعداد آنلاین : 1